Tijd voor weer een blog van mij. Al heb ik wel wat moeite met het neerzetten van een bepaalde sfeer bij dit verhaal. Heb de afgelopen weken bijzondere mooie dagen gehad in Zuid-Afrika, een reis om nooit te vergeten. Ik heb deze reis gemaakt samen met 37 andere Vinologen van de Wijnacademie. Het was van begin tot het eind echt prachtig, het land, de mensen, het eten en de wijn! Kan wel zeggen dat het een beetje in mijn hart is gaan zitten, kom er later nog even op terug.

En dan kom je in Nederland

Tuurlijk, ook tijdens de reis kregen we door wat er in Ned. aan de hand was. We gingen weg tijdens corona, er waren verscherpte maatregelen maar nog niet zo ernstig dat we ons zorgen maakten. In Zuid-Afrika was het lastig om goed bereik te hebben, internet werkte vaak niet, de verbinding was zwak en vaak viel de stroom ineens uit. Dus ja, ik kreeg het mee maar in stukjes. Pas op het eind hoorde ik hoe heftig het was allemaal. En dan kom je terug op Schiphol, mondkapjes en hygiënische gel-points all-over! Zat in een bijna lege trein, ik vond dat raar. Het fijne gevoel van de reis was eigenlijk gelijk weg door de totaal andere sfeer die er was, jammer!

Eenmaal thuis, kwamen na een paar dagen gelijk alle heftige maar zeer noodzakelijke maatregelen. Scholen dicht, horeca gesloten. Ik had in maart en april echt een volle agenda, was zo blij en trots dat het mij was gelukt, maar de 1 na de ander mailde om het te annuleren. ”Ik begrijp het volkomen” zei ik… Kon wel janken, dacht daar gaat mijn bedrijf! Heb nog geen reserves om zoiets op te vangen, en omdat Jacquelientje zo nodig in dat prachtige Landhuis moet zitten van haar zelf, moet er huur worden betaald. HOE DAN? Ik Moest iets gaan bedenken, snap ook wel dat mensen nu niet aan wijn zitten te denken. Wil ook niet egoïstisch overkomen, het gaat niet om mij nu, maar toch.. er moet wel iets gebeuren.

En nu?

Nu is niet het moment, maar ik hoop echt zo verschrikkelijk dat er snel betere tijden komen. Als ik de berichten volg dan durf ik niet te zeggen welke kant het opgaat. Ik ben een realist, snap heel goed hoe het werkt. Wat het betekent voor al die (horeca)ondernemers. Zo verschrikkelijk! Ja, het is mooi dat er financiële steun komt, voor nu ja.. maar hoe komt het over een paar maanden? Ik maak mij daar zorgen over, ik hoop dat we na deze periode massaal naar restaurants gaan, en lokaal gaan winkelen, echt doen hoor! Anders weet ik niet hoe het komt straks.

Maar naast die realist schuilt een enorme optimist in mij 🙂 En ook nu in deze situatie waarin het moeilijk is om positief en creatief te zijn, is dat een uitdaging die ik graag aan ga! En ik hoop dat velen dat met mij hebben. Het zorgt in situaties bij mij ervoor dat ik een soort van zeer strijdlustig word. Het gevoel van ‘het gaat mij niet gebeuren’ overheerst enorm, ik ga ervoor! En nee, ik sluit niet mijn ogen voor de realiteit, maar het optimisme zorgt er wel voor dat ik doorzet. Ik wens alle ondernemers ontzettend veel sterkte toe, laten we hopen dat iedereen er goed uitkomt.

Ondertussen zijn we allemaal een juf of meester geworden als je kinderen thuis hebt. En aangezien ik het geduld heb van een olifant(of hoe je dat ook maar zegt) tijdens het uitleggen, kun je je voorstellen hoe het hier af en toe gaat haha. Respect voor de leraar! De gymlessen organiseren ben ik wel goed in al zeg ik het zelf, parcours en opdrachten door het hele huis, en doe zelf natuurlijk ook mee. Gezondheid boven alles! Dus veel handen wassen, afstand houden, binnen blijven! Neem het please heel serieus allemaal. Het is de enige manier om te zorgen dat het snel weer de goede kant op zal gaan. Tussendoor toch een creatieve oplossing bedenken om mijn bedrijf te helpen (want laten we eerlijk zijn, dat speelt 24/7 in mijn hoofd) Hoe kunnen de mensen mij helpen? Koop een giftcard voor € 12,50 p.p. minimaal 8 personen. Je krijgt er een complete wijnproeverij voor terug bij mij In het Landhuis, of in overleg op locatie. Jij bepaalt zelf wanneer je dit wilt doen. Ik wens iedereen die op welke manier te maken heeft met corona onwijs veel sterkte toe! Kom op! Liefs!