Over Into the wine

Sinds 29 augustus 2017 mag ik, Jacqueline Wassenaar, mij registervinoloog van de wijnacademie noemen. Een pittige studie, maar elke dag nog blij en dankbaar dat ik het heb gedaan, en heb afgesloten met een diploma met bijbehorend speldje. Vinoloog is een beschermde titel met een erkend diploma.

Bij het behalen kun je ervoor kiezen bijgeschreven te worden in het register, je bent dan registervinoloog. Om in het register te blijven is het belangrijk om je kennis up to date te houden, daarom volg ik veel masterclasses, ga naar bijeenkomsten en ga mee op wijnstudiereizen. Hier krijg je punten voor, en deze punten worden bijgeschreven in het register.

De wijnwetgeving in de wereld van wijn is steeds in beweging en aan het veranderen, heel belangrijk dus om goed bij te blijven leren. Ik ben zo ontzettend trots dat ik mijzelf Vinoloog mag noemen.

intothewine

Wie ben ik?

Ja, laat ik ook iets over mijzelf vertellen, en hoe ik zo bij Into the wine ben gekomen.

Ik ben dus Jacqueline Wassenaar, geboren in Noordwolde. Ik ben rond mijn 17e jaar in Heerenveen gaan wonen, en dat doe ik nog steeds, samen met mijn partner en onze 2 kinderen Milan en Sebas.

Hoe zou ik mijzelf omschrijven?

Een denker, perfectionistische trekjes, sportief, soms impulsief, zoekt altijd een uitdaging en houd van controle, daarin tegen lekker chaotisch, grappig en vooral veel doen.

Na de hotelschool ben ik in de horeca gaan werken, van grandcafé en hotel tot aan restaurants op sterrenniveau. In bediening, receptie tot aan het schoonmaken van hotelkamers ik heb het gedaan. Gewoon omdat ik graag alle facetten van de horeca wilde ontdekken, want naar mijn idee kon ik dan pas echt de gasten goed begrijpen. Tot op de dag van vandaag heb ik daar nog vaak profijt van.

Mijn interesse in wijn was er al heel jong. Niet dat ik al jong wijn dronk, nee zeker niet. Maar tijdens een verjaardag van bijvoorbeeld mijn ouders dronk er altijd wel iemand wijn, ik vond het heerlijk om dan aan de kurk te ruiken of aan de wijn. Tijdens mijn werk in de horeca vond het te gek als ik gasten had die lekker wilden uitpakken met wijn tijdens het diner. En nee, ik wist nog helemaal niet zoveel, maar op 1 of andere manier voelde het heel natuurlijk aan om over wijn te praten, gasten waren vaak erg tevreden.

Pas na dat Milan was geboren en ik iets meer thuis was, vond ik dat ik een beetje stil stond, ik wilde graag weer iets doen waarin ik de uitdaging opzocht, nou en die uitdaging kwam er. De vinologenopleiding van De Wijnacademie, dat leek mij wel wat, want ik wist wel iets van wijn toch? Ik kwam er na de eerste lesdag al achter dat ik helemaal niks wist, zo zeg! Het is pittig maar fantastisch. Ik heb mijn diploma gehaald, en ik ben zo trots!

En zo ineens zit ik vanuit een prachtig landhuis proeverijen en cursussen te geven aan misschien wel jou!

Liefs,
Jacqueline

Vinoloog

KvK nummer: 75900238
Vestigingsnummer: 00043746136

Gevestigd in Landhuis Veenwijk
Schoterlandseweg 45
8451 KA Oudeschoot

Stuur een e-mail

info@intothewine.nl

Neem telefonisch contact op

0513 724 619