Zoals beloofd mijn blog voor deze maand. De maand waarvan ik dacht dat het voor mij rustig zou zijn, had nog niet veel staan in mijn agenda. Dat terwijl het toch de maand is dat mensen weer wijn gaan drinken 😉 en een leuke proeverij of cursus gaan doen. We zijn over de helft van februari, en die eerste helft was echt leuk! Er kwamen mooie boekingen binnen nog voor deze maand, maar zeker voor maart en april. Ik moest zelfs nee zeggen voor eind maart en begin april, maar gelukkig kon deze groep ook wat later. Het is niet zo dat ik nu wil zeggen ‘kijk mij eens lekker gaan’ mensen die mij kennen weten dat ik juist het tegenovergestelde ben. Maar! Ik ben nu een ondernemer, en dat is hard werken want het komt niet naar jou, je moet er zelf wat voor doen. En heel erg gaaf is het dan als je ziet dat er een stijgende lijn in zit. Ik ben daar dan oprecht trots op.

proeverijen

De wijnproeverijen die ik geef daar kan ik ontzettend van genieten! Ik heb er ook echt een prachtige setting voor in Landhuis Veenwijk. De keuken heeft zo’n fijne warme uitstraling, heel sfeervol! Ook zeer geschikt voor een wijn en kookworkshop, over 1,5 week de eerste! Ik wil iedereen een stukje beleving geven op zo’n avond. Dus niet alleen het verhaal over die wijn, maar ze meenemen in die sfeer. De wijnreizen die ik heb gemaakt helpen zeker om het verhaal over te brengen. De laatste keer had ik zelfs Franse chansons op de achtergrond, en charcuterie op tafel. Was een mooi bruggetje naar de volgende Franse wijn zeg maar 😉 Zo gaat het niet altijd hoor, ik bekijk het per aanvraag en de vraag/wens van de groep. Soms alleen de wijn, soms echt wijn met spijs. Door mijn ervaring in de horeca heb ik dat altijd ontzettend interessant gevonden om te doen. Op mijn site staan in de agenda thema proeverijen/masterclasses. Inschrijven gaat eenvoudig. Je krijgt een ontzettend leuke avond, heel informatief en veel interactie.

Onafhankelijk als Vinoloog

Ik vind het erg leuk om uit verschillende branches wijn te proeven en daar mijn onafhankelijke mening over te geven. De ene keer is dat wijn van een groothandel, dan weer een wijnzaak, dan zit ik weer in een restaurant. Daarentegen wordt mij ook steeds vaker gevraagd om een wijn uit te lichten via social media, superleuk om te doen! Zo ook steeds vaker de vraag om iets te doen met wijnen uit de supermarkt, want hoe zit dat? Waar ligt dan het probleem dat er toch een vreemd ‘smaakje’ aan lijkt te zitten. Heeft dat te maken met de kwaliteit? Of gaat de handel niet helemaal eerlijk? Wordt er gesjoemeld met kwaliteit en cijfertjes en krijgt die hardwerkende wijnproducent geen eerlijke prijs omdat de invloed van prijsvechters enorm is? Of valt het allemaal wel mee?

Ik adviseer iedereen die bij mij komt op een proeverij of cursus altijd om naar een speciaalzaak te gaan als je goed advies wilt hebben over wijn. los van het goede advies wat je in in wijnhandel krijgt, ben je ook zeker van de wijn die je daar koopt dat de wijnboer zijn volledige prijs krijgt. Ik blijf het een interessant onderwerp vinden, ga er zeker nog een keer wat dieper op in.

Tja..

Wijncursus

Het geven van een cursus is te gek! Dat je allemaal geïnteresseerde cursisten om je heen hebt die speciaal voor jou komen en voor deze cursus, dat is toch bijzonder hoor. En dat bijna alle cursisten ook de vervolgcursus gaan doen is een mooi compliment! Ondertussen staan er weer nieuwe data online. Ik geef de lessen volgens de richtlijnen van het SDEN*. Het is een landelijk erkende cursus dat op een juiste manier en via een lesboek/PowerPoint wordt gegeven, het mag worden afgesloten met een examen. Heb je 1,2 en 3 gehaald? Dan kun je zo door naar de vinologenopleiding van de Wijnacademie, gaaf hè! Kijk op http://www.wijn.nl om een locatie/opleidingscentra te vinden bij jou in de buurt. Ik zit gevestigd in Oudeschoot. Just saying 😉 Voor de wijncursus heb ik een andere prachtige iets serieuzere setting, echt perfect!

* Stichting dranken examens en normering

Mijn reis naar Zuid-Afrika komt steeds dichterbij, nog 2 weken en dan ga ik 🙂 En als ik weer terug ben kan ik gelijk volop aan de bak. Heb dan dagelijks boekingen, heerlijk! Ook april veel te doen, proeverijen, cursus en trainingen verzorgen. Afgelopen jaren heb ik voor een uitzendbureau horeca training gegeven aan veel kandidaten, die ervaring in combinatie met mijn wijntraining is echt geweldig! (kom ik nog op terug) De online agenda begint echt te lopen. Het is fijn als je ziet dat je boekingen online worden ingepland en er goed op wordt gereageerd. Het fijne van mijn werkplek is dat ik volledig vrij ben in mijn werkuren. Ik hoef er bij wijze van niet elke dag te zijn. Als ik een dag geen zin zou hebben is het makkelijk om de deur dicht te trekken en naar huis te gaan. Toch? MAAR DAT DOE IK DUS NIET. Ik ben er bijna elke dag, en plan de hele week vol of ga naar afspraken toe. Ik vind het heerlijk allemaal! ik wens jullie een fijne week toe, en check mijn agenda.

❤ Liefs!