Wijncursus SDEN niveau 1, 2 en 3

Ik vind het ontzettend leuk om mijn kennis en enthousiasme over te brengen naar jou. Dat wil ik natuurlijk wel doen op de juiste manier, zodat jij, als je wilt ermee verder kunt gaan nadat je bij mij een landelijk erkend wijndiploma of wijncertificaat (SDEN*) hebt gehaald.

Ik geef de wijncursus SDEN 1, 2 en 3. Je mag het afsluiten met een wijnexamen, je bent het niet verplicht.

*Stichting Dranken Examens en Normering

Wijnvignet

Kunt u altijd enorm genieten van een glas wijn? Fijn! Maar weet u eigenlijk ook waarom u er zo van geniet? Omdat het lekker is, toch? Maar om te benoemen u er precies in aanspreekt is best lastig. In een 2 delige basis wijncursus leert u meer over wijn. Wat proef en ruik je, en hoe benoem je dat. Veel proeven gaan we! Leren over bekende druivenrassen, wijnstreken en landen. Wijn en spijs, hoe maak je die perfecte match, en dat alles onder begeleiding van het boekje 'Ik weet wat van wijn' en een PowerPoint tijdens de lessen. Als je de cursus afsluit met een examen dan heb je het Wijnvignet SDEN 1 gehaald. Een goede basis om mee verder te gaan.

Tijdens deze wijncursus leer je o.a.

Soorten en stijlen wijn en druivenrassen

Hoe wordt wijn gemaakt

Proeven doe je zo

Wijn uit de hele wereld

Wijn en spijs

En nog veel meer!

€ 115,00 p.p.

Wijnoorkonde

Wil jij als wijnliefhebber je basiskennis verbreden over wijn, of ben je werkzaam in de horeca of wijnbranche? Dan is deze wijncursus zeer geschikt voor jou. Het is voor iedereen die op een leuke, lekkere en overzichtelijke manier over wijn wil lezen en leren. De cursus wordt in 5 keer gegeven en kan worden afgesloten met een (extern) examen. Je krijgt het boek 'Ik weet meer van wijn' het boek neemt je mee naar belangrijke wijnstreken en landen. Druivenrassen, het weer en hoe wijn gemaakt wordt. En natuurlijk niet alleen theorie maar veel proeven! En tijdens alle lessen een begeleidende PowerPoint. Na het behalen van het examen heb je De Wijnoorkonde gehaald.

Tijdens deze cursus leer je o.a.

Wijn en wetgeving

De druif en zijn omgeving

Wijn uit de nieuwe wereld

Veel proeven, elke les 6 tot 8 wijnen

Wijn en spijs combineren

En nog veel meer onderwerpen!

€ 285,00 p.p.

Wijnbrevet

Met deze wijncursus duik je echt dieper in de wereld van wijn. Je heb al een aantoonbare kennis over wijn of wellicht het Wijnvignet en Wijnoorkonde al gehaald. Van bodem tot aan de botteling en alles wat daar tussen zit, en dat is veel. Het prachtige proces van wijn maken en wat er bij komt kijken. Een boeiende reis langs de wijnlanden, wijn serveren en combineren. En heel veel proeven met prachtige wijnen. Deze cursus wordt in 8 keer gegeven.

€ 525,00 p.p.

Tijdens deze cursus leer je o.a.

Smaakverschillen

Invloed van bodem en klimaat

Geschiedenis van wijn

Druivenrassen herkennen

Veel proeven!

Wijnbereiding

En nog veel meer!

Met het behalen van een diploma of certificaat van 1 van deze cursussen heb je een landelijk erkend diploma behaald waar je mee verder kunt. Na het behalen van SDEN 3 - Wijnbrevet kun je toegelaten worden tot de vinologenopleiding van De Wijnacademie in Maarn.

De cursus wordt gegeven bij mij in Landhuis Veenwijk in Oudeschoot/Heerenveen. In een prachtige ruime zaal ontvang ik jullie met koffie of thee. Tijdens de cursus is er inbegrepen water en brood/crackers, een boek, notitieblok/schrift en pen, hand-outs en alle wijnen en spijs. En uiteraard volgens de regels van het RIVM.

20200122_140446
Vinoloog

KvK nummer: 75900238
Vestigingsnummer: 00043746136

Gevestigd in Heerenveen

Stuur een e-mail

info@intothewine.nl

Neem telefonisch contact op

0619 631 935